tiistai 14. helmikuuta 2017

ON SE KOVA JÄTKÄ


Olli Tuominen on squashin Suomen mestari nyt jo 17. kerran. Tuttu juttu Kouvolan Squashkerhoa edustavalle helsinkiläiselle, jolle tämä mestaruus ei kuitenkaan ole vain yksi pitkässä jonossa.

”Tämä on ollut mulle yksi parhaimmista kausistani jo viime kesästä lähtien. Maailmalla kisapeleistä on toki jäänyt jotain puuttumaan ja sen seurauksena rankingkin on pudonnut. Mutta mulla on tosi hyvä fiilis ja se ruokkii mua eteenpäin. Näillä näkymin jatkan vielä seuraavan kauden”, totesi keväällä 38 vuotta täyttävä Tuominen SM-finaalin jälkeen.
  
Loppuottelussa Tuominen kohtasi Matias Tuomen. Tuomi pelasi hyvää ja viihdyttävää squashia, mutta oli kuitenkin koko ottelun ajan ottavana osapuolena.”Finaali oli hyvä peruskokonaisuus, peli oli hyvin koko ajan hallinnassa ja valitsemani taktiikka toimi”, Tuominen summasi.

SM-kisojen jälkeen kalenterissa lukee Chicago ja the Windy City Open, jossa pelataan 150.000 dollarin turnaus. Tuomisen nykyrankingilla (51.) matka alkaa karsinnasta, mutta se ei ammattilaissirkuksen konkaria häiritse. Mennään peli peliltä ja katsotaan, mihin asti päästään.
 

Espoon SRC:a edustava 21-vuotias Emilia Soini on naisten puolella yhtä ylivoimainen kuin Tuominen miehissä. Soinilla on viisivuotinen urheilijaviisumi Yhdysvaltoihin ja hän asuu tätä nykyä New Yorkissa, jossa myös valmentaa.

”Kova hinku on edetä rankingissa ylöspäin, ensin TOP50:een ja siitä sitten eteenpäin. Se ei ole helppoa, mutta se on täysin mahdollista”, Soini sanoo.


Finaalissa Soinia vastaan asettui Helsinki SRC:n Riina Koskinen, joka teki voitavansa, mutta ei mahtanut selkeästi paremmalle Soinille mitään.


”Tämä on minulle iso ja tärkeä voitto. Paitsi, että se on Suomen mestaruus, tämä tuo minulle hyvin myös ammattilaispuolen ranking-pisteitä. Oma peli sujui hyvin, sain kentän keskustan hallintaani ja sitä kautta koko pelin kontrollin”, kertsi Soini tapahtumia,


Soini palasi heti maanantaina New Yorkiin, josta jatkaa samaa kisaan Tuomisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti