tiistai 25. toukokuuta 2021

MEILLÄ OLI HIENO #ROAD2HEL-PROJEKTI

Squashin joukkueiden EM-kisat ovat tältä vuodelta peruuntuneet. Euroopan Squashliiton (ESF) hallitus teki joitakin viikkoja sitten päätöksen peruuttaa kisat siirrettyään niitä jo kerran huhtikuusta elokuuhun.

Peruutus oli iso pettymys suomalaiselle ja uskoakseni myös eurooppalaiselle squashille. Näissä kotikisoissamme, jotka oli tarkoitus pelata Kauppakeskus Triplassa ja Talihallissa, erityisesti Suomen naisjoukkueella oli iskun paikka. 

Kun kisat pari vuotta sitten myönnettiin Suomelle, käynnistettiin #ROAD2HEL-projekti, jonka kliimaksi tähtäsi vuoden 2021 kisoihin Helsingissä. Joukkueen tavoitteeksi asetettiin EM-mitali ja joukkueen rungon muodostivat Emilia Korhonen, Riina Koskinen ja Emilia Soini, kaikki korkean tason ammattipelaajia. Tavoite oli kova, mutta realistinen ja sitä kohti lähdettiin.

Kisojen siirto huhtikuulta elokuuhun ei vielä ollut kovinkaan paha takaisku, mutta kisojen lopullinen peruuttaminen oli, varsinkin kun Suomen Squashliitto oli huolellisesti valmistautunut järjestämään terveysturvalliset kisat.

Siihen kariutui #ROAD2HEL-projekti, joka samalla oli koko EM-kisaviestinnän keihäänkärki. Olimme tehneet hyvän viestintäsuunnitelman, jossa erityisesti naispelaajiemme elämää tarkasteltaisiin paitsi squashin kautta, myös sen ulkopuolelta. Juttuja kirjoitettiin, videoita kuvattiin ja erityisesti naisjoukkueelle haettiin sopivia yhteistyökumppaneita. Meillä oli hyvä proggis menossa ja sitten se kaikki oli poissa, "koska korona."

Laiha lohtu, mutta lohtu kuitenkin on, että 29.-30.5. pelataan SM-kisat erityisesti sovittujen koronarajoitusten puitteissa. Mutta pelataan kuitenkin, ei joukkueina, vaan toisiaan vastaan ja leivotaan mestarit niin miesten kuin naisten luokassa.

Katso tästä Emppa Soinin, EK Korhosen ja Riinan video:

"Ihan kaikki ei kuitenkaan ole squashia"  https://youtu.be/RcfoedRjnpc






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti