maanantai 10. huhtikuuta 2017

SQUASHLIITOLLE UUSI TOIMINNANJOHTAJA



Suomen Squashliitto on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen Mika Monton.
 
Onnea Mika uuteen tehtävääsi! Tiedän, että se on sinulle mieluinen ja tulet suhtautumaan siihen samalla intohimolla ja ammattimaisuudella kuin peliuraasi.

Viimeiset kaksi vuotta Monto on toiminut Malesian squashmaajoukkueen valmentajana. Sitä ennen hän on ollut myös Suomen maajoukkueen valmentajana. Monton parhaat pelisaavutukset olivat Suomen mestaruus 1999 ja joukkue-EM-hopea 1998. Ammattilaisena hän oli PSA-listalla parhaimmillaan sijalla 45.

Monto siis tuntee suomalaisen ja kansainvälisen squashkentän erinomaisesti. Vahvaa lajitaustaa tukee hänen kaupallinen koulutuksensa ja työkokemuksensa.

Tämä kaikki kuulostaa hyvältä ja onkin sitä. Hän on tehtävään sopiva, ei hetkenkään epäilystä. Squashliiton mukaan hän on myös sitoutunut liiton strategiaan ja niihin keskeisiin tavoitteisiin, joita liitto tuleville vuosille on asettanut. No, kukapa työhaastattelussa muuta sanoisikaan, joten tämän sitoutumisen takeena meillä on siis Monton oma sana. Aika näyttää, mihin suuntaan asiat menevät.

Suomalaisessa urheilussa on ollut enemmän kuin tapana se, että huipputehtäviin on monilla ollut kova pyrky ja – ainakin ulospäin – on näyttänyt siltä, että rekrytointi on ollut avointa ja objektiivista. Mutta samalla olemme moneen kertaan voineet pohtia, mitenköhän näitä paikkoja loppujen lopuksi on hyvä veli –hengessä jaettu.

Olennaistahan näihin avaintehtäviin henkilöitä haettaessa on, onko henkilöllä riittävää osaamista ja näyttöä sellaisesta tekemisestä, mitä, tässä tapauksessa Suomen Squashliiton, vision, tavoitteiden ja strategian toteuttaminen ja jalkauttaminen oikeasti vaatii? Eli onko sopivuuden lisäksi riittävää pätevyyttä?
Haluan uskoa, että Monton tapauksessa kumpikin osatekijä on kunnossa, hän on pätevä ja sopiva. Nyt Montolla alkaa vajaan vuoden mittainen kuherruskuukausi, jona aikana ei vielä odoteta ihmeitä. Mutta sitten Monton kädenjäljen pitää alkaa näkyä.

Ainoa vinkkini hänelle on: ”If it is not broken, don´t fix it.”

Yritys- ja myös urheilumaailma on täynnä intoa puhkuvia uusia toimitus- ja toiminnanjohtajia, joiden tulee eri tavoin osoittaa, että täällä ollaan ja nyt pistetään tuulemaan. Sitten muutetaan organisaatiota, vaihdetaan pari johtoryhmän jäsentä ns. omiin miehiin/naisiin, terävöitetään brändiä, lanseerataan uusia tuotteita/palveluita, uusitaan kotisivut, satsataan sosiaaliseen mediaan, kirjoitetaan blogia (jonka viestintäosasto kirjoittaa) jne.

Älä Mika aja tähän miinaan. Tee harkiten se, mitä tarvitsee tehdä.

Lähde ja kuva: squash.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti